hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A közeljövőben távozhat Réthelyi

A kormányátalakítás benne van a levegőben, akár már a közeljövőben megtörténhet a csere – nyilatkozta a Népszabadságnak Réthelyi Miklós.

A kormányátalakítás benne van a levegőben. Akár már a közeljövőben megtörténhet a csere – nyilatkozta a Népszabadság kérdésére a parlamenti folyosón Réthelyi Miklós, megerősítve, valóban készül távozni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről. A humán csúcstárca vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, "minderről a miniszterelnök úr kompetenciája dönteni". – És a döntés rólunk is szól – tette hozzá a tárcavezető. Réthelyi Miklós nem cáfolta, hogy Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár lehet az utóda.

A miniszterelnök környezetéből az szivárgott ki: nem Orbán Viktor forszírozta a személycserét, Réthelyi Miklós korábban is, most is jelezte, nem szeretné már folytatni a miniszterséget.

Ha megtörténik a személycsere, Orbán Viktor a kiszivárgott hírek szerint nem választja két részre a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, ellenkezőleg: a romaügyek, a nemzetiségek és az egyházi államtitkárság is a Balog Zoltán vezette Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fog tartozni. Balog Zoltán már beszélgetett személyi kérdésekről is; Gál András Leventét szerette volna megnyerni közigazgatási államtitkárnak, de ő nem vállalta a felkérést, így marad Jávor András e poszton. Noha korábban lapunknak azt erősítették meg KDNP-s vezetők, hogy Hoffmann Rózsa oktatási, illetve Soltész Miklós szociális államtitkár marad a helyén, ahogyan Szócska Miklós egészségügyi államtitkár is, most azt hallotta lap: ez csak egyelőre lesz így. Később lehet, hogy változik az államtitkári kar. 

hirdetés

Könyveink