hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A piac újraosztását kívánja a Korányi-projekt

Három fővárosi kórháznak kell összeadnia az orvosait, betegeit, kapacitásait, hogy működhessen a Semmelweis Egyetemen az úgynevezett Korányi-projekt – írja a NOL.

A kormány számára készült előterjesztés szerint még kereken hatmilliárd hibádzik a Korányi-projekt befejezéséhez. Az épületet 14-15 milliárdos uniós támogatásból fölhúzták, de a sürgősségi ellátáshoz szükséges berendezésekre, gépekre ebből az összegből nem futotta. Ez utóbbira most 5,8 milliárd forintot kér az egyetem a kormánytól.

A lap birtokába került előterjesztés szerint az új sürgősségi centrum működtetését három nagy fővárosi kórház ellátási területének és finanszírozásának szűkítésével oldanák meg. Így például az Egyesített Szent László és Szent Istvánnak a most még hozzá tartozó Csepel-szigeten élőket, a Szent Jánosnak az érdi és a budakeszi járásbelieket, míg a Péterfy baleseti központjának a sürgős ellátásra szoruló nyolcadik kerületieket, és az értük járó pénzt kellene átadniuk a Korányi-projekt sürgősségi centrumának. Ezzel az érintett kórházak összességében mintegy 1,1 milliárd forintot veszítenének el a finanszírozásukból – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink