hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Akcióba lépett a Kórházszövetség

A Magyar Kórházszövetség levélben kérte több, mint száz tagkórháza vezetőségét, hogy támogassák a kancellária-rendszer elleni harcukat, írja a nol.hu.

Úgy tűnik, mostanra megroppant a bizalom Ónodi-Szűcs Zoltán és a kórházi érdekvédő szervezet között – írja a nol.hu munkatársa cikkében. A testület ugyanis hiába kérte az egészségügyért felelős államtitkártól a kancellária-rendszer bevezetéséről szóló javaslatot, az ágazat irányítója nem adta oda a testületnek, noha elment a MKSZ múlt pénteki elnökségi ülésére, melyen fölajánlotta, hogy ismerteti a koncepciót, és válaszol a kérdésekre.

A Népszabadságnak Svébis Mihály elnök azt mondta: az ülésen több konkrét kérdésükre nem kaptak megnyugtató választ. S példátlan, hogy a társadalmi vita keretein belül nem láthatták és nem is véleményezhették a kórházak működtetését átalakító kormányzati javaslatot.

Az intézményeknek szóló és a nol.hu birtokába került levélben arról tájékoztatja tagkórházait a szervezet, hogy az elnökség veszélyesnek tartja és ezért nem is támogatja a kancellária-rendszer megismert változatainak megvalósítását. Sőt kockázatosnak ítélik a kórházak mint önálló költségvetési intézmények fölszámolását.

A további részletekért kattintson a nol.hu-nak.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink