hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Az államtitkár szerint bevált az új rend

A Magyar Nemzet közölt cikket az új ügyeleti rend eddigi eredményeiről. 

Az államtitkár szerint a szakma és az intézmények is egyetértenek az áprilisban bevezetett új ügyeleti rendszerrel, írja a Magyar Nemzet munkatársa.

A sebészeti ügyeleti rendszer átalakítása miatt csúszhatnak a tervezett műtétek, és van, ahol a másfélszeresére nőtt a betegforgalom – olvasható a lapban. Az új helyzet április eleje óta csak látszólag nem viselte meg az intézményeket: a napilapnak négy kórházból csupán egy nyilatkozott arról, hogy a rendszer, „ahogy nagy valószínűséggel a többi, állandó sebészeti ügyeletet biztosító kórházra”, úgy rájuk is jelentős terhet ró.

Április 1-jén új sebészeti ügyeleti rendszer lépett életbe a fővárosban; azóta minden kórházban mindennap elérhető az ellátás, a mentő pedig a lakhelye szerinti intézménybe viszi a betegeket. Akinek nincs bejelentett lakcíme, tartózkodási helye, azt oda viszik, ahol a központi ágynyilvántartó adatai szerint van szabad sebészeti kapacitás. Az új rendszerre történő átállás a Magyar Nemzet által megkérdezett intézmények esetében növelte a betegforgalmat.

A részletekért kattintson az mno.hu-ra. 

 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink