hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Az egészségügy drágulásának mozgatóit kell támadni

A magánbiztosítások előretörése nem lehet elegendő az egészségügy finanszírozási válságának kezelésére - jelezi egy tanulmány, amit az eski.hu ismertet.

A Commonwealth Fund országos felmérése szerint a munkáltatók által fedezett amerikai családok magánbiztosítási díjainak éves növekedése jóval meghaladja a jövedelmek növekedésének mértékét. A felmérés rámutat arra, hogy az egészségbiztosítás igen költséges az Egyesült Államokban és egyre megfizethetlenebbé válik az emberek számára, függetlenül attól, hogy melyik államban élnek. 2011-ben a családi egészségbiztosítási fedezet átlagos éves díja 15 022 dollár volt, ami 62%-os növekedést jelent 2003 óta.

A biztosítási díjak növekedése a jövedelem egyre nagyobb hányadát veszi el, főleg a családi fedezettel rendelkezők számára. Ugyanakkor a munkahelyi biztosítás egyre kisebb pénzügyi védelmet nyújt – az elmúlt nyolc évben az önrész fizetések több mint kétszeresére növekedtek. Mindennek eredményeképpen a munkavállalók és családjaik kevesebb pénzt tudnak megtakarítani oktatás vagy nyugdíj céljából, vagy a mindennapi megélhetésre.

 

Az egészségügyi törvény (Affordable Care Act) tartalmaz számos, a fedezetet és az ellátó rendszert érintő reformot a költségek csökkentésére és a pénzügyi védelem javítására. A tanulmány szerint azonban további cselekvésre van szükség ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás költségnövekedésének mozgatórugóit is megcélozzákolvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
hirdetés

Könyveink