hirdetés
2016. május. 27., péntek - Hella.
hirdetés

Az egészségügy szakmai intézményeit is beolvasztják a minisztériumba (FRISSÍTVE: itt a lista...)

A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi. A kórházfenntartó megmarad, az OEP-et viszont átszervezik.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, a következő napokban tárgyalások indulnak a Miniszterelnökség és a tárcák között arról, hogy a háttérintézményeket, költségvetési szerveket hogyan lehet a tárcákba visszavinni, hogyan lehet a kiszervezéseket megszüntetni, egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban működtetni a rendszert. Jelezte, 50 ezer ember dolgozik ezekben az intézményekben, szerveknél.

A kormány csak kivételes esetben lát arra lehetőséget, hogy ezek a költségvetési szervek, hivatalok, intézmények megmaradjanak - mondta a miniszter, aki a biztosan megmaradó intézmények közé sorolta a rendőrséget, a honvédséget, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, az Állami Egészségügyi Ellátó Központot és a Szociális Főigazgatóságot.

Lázár János az átalakítandó intézmények között említette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt, a nyugdíjfolyósítási intézetet. A kormány tájékoztatása szerint február 10-én dönt erről a kérdésről.

 

FRISSÍTÉS (2016. 01. 22. 07.04.):
A VS.hu birtokába került lista mintegy hetven olyan intézményt tartalmaz, amelynek önállóságát felszámolni készül a kormányzat. Közöttük a következők szerepelnek az egészségügy területéről:

Idén július 1-től jogutód nélkül megszűnhet:

  • Országos Közegészségügyi Központ
  • Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ

Az irányító minisztérium lesz a jogutód júliustól :

  • Országos Epidemiológiai Központ
  • Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
  • Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ
  • Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet
  • Országos Egészségbiztosítási Pénztár
  • Országos Tisztifőorvosi Hivatal
  • Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ lesz a jogutód:

  • Országos Vérellátó Szolgálat
(forrás: MTI)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés