hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Az egészségügy területén erőteljes a ködképződés

A költségvetési intézményeknek az államosítással párhuzamosan növekvő adósságához, s az ezt kísérő kormányzati propagandához fűz kommentárt a Világgazdaság publicistája.

Vajon miért nem tudtak csodát tenni azok a válogatott kórházigazgatók, akikre az államosítás után kellett sürgősen lecserélni a régi, nyilván velejéig korrupt gárdát? – teszi fel gunyoros kérdését a szerző. – Milyen bűvésztrükkel fogja csiribí-csiribá eltűntetni az Egészségügyi Államtitkárság áprilisban a kórházak adósságát, miután a teljes kórházi rendszert röpke másfél hónap alatt erőből újragomboltatta azokkal a kórházigazgatókkal, akik ma már nyilván maguk is látják, milyen lehetetlen vállalkozásra is szerződtek, amikor megbízólevelüket boldogan mosolyogva vették át Szócska Miklóstól, aki hopp, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt a politikai süllyesztőben.

De mindenki nyugodjon meg: az egészségügy elműködik valahogy, a betegek szépen kivárják a sorukat, az orvosok – akik még itt maradnak – megkötik a napi szakma kompromisszumaikat, a beszállítók pedig az utolsó pillanatig kivárnak, hátha egyszer tényleg kifizetik nekik azt a pénzt, amiért megdolgoztak – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink