hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Az egészségügyhöz már nem nyúlnak?

Szeptemberig minden folyamatban lévő, és esetleg konfliktust generáló ügyet le akar zárni a miniszterelnök, ősztől pedig kampányüzemmódba kapcsol a Fidesz, állítják a vs.hu kormányzati forrásai.

Ebbe a fél évbe az oktatás, a közigazgatás és az energetikai szolgáltatások átalakítása férhet bele, de az egészségügyhöz már nem nyúlnak, írja a lap, amely szerint, ha valamikor, akkor ősszel jöhet egy „korlátozott mértékű" kormányátalakítás is. A fél év ugyanakkor elég szoros határidő az apparátus számára is. A kormányzati források szerint három terület, a közigazgatás átalakítása, a közoktatás ügye és az energiaszolgáltatás reformja férhet bele.

Egy területhez már biztosan nem nyúl hozzá a kormány ebben a ciklusban: az egészségügyhöz, véli a lap. Bár egyik forrásuk arról beszélt, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár „igen veretes kívánságlistát tett le a kormányfő asztalára az átalakításokkal kapcsolatban”, azok száz milliárdos nagyságrendű ráfordítást igényelnének, erre pedig ennyit már nem akar költeni a kormány. Főleg, mióta a „nullás költségvetés” is elérendő céllá vált.

 „Az orvosok sokkal megosztottabb szakma, mint a tanároké, megnézném magamnak, ahogy a magyar szülész-nőgyógyászok, vagy belgyógyászok a hálapénz ellen, a legális bér emeléséért tiltakoznak a nővérekkel együtt” – érzékeltette a lap.

 

(forrás: vs.hu)
hirdetés

Könyveink