hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az ösztöndíj már nem elég

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a jogalkotónak el kellene gondolkodnia, hogy a frissen végzettek 60 százaléka miért nem jelentkezett a Markusovszky-ösztöndíjra – idézi a NOL.

Dénes Tamás hozzátette: a 29 év alattiak elvándorlása tavaly mintegy 15 százalékkal nőtt. „A mi olvasatunkban ez azt jelenti, amit évek óta mondogatunk, hogy a béremelésekkel mielőbb tovább kell lépni. Az ösztöndíjak önmagukban már nem jelentenek megoldást a problémára, még akkor se, ha egy-egy szakorvosjelöltnek sokat segítenek” – mondta a lapnak annak kapcsán, hogy idén minden pályázó szakorvosjelölt megkapta a havi 100-200 ezer forintos állami ösztöndíjat, ám a jelöltek többsége eleve nem kért a hazai munkavállalást feltételező támogatásból.

A nol.hu arra is emlékeztet, hogy ma tárgyalnak az érdekvédők a béremelés folytatásának lehetőségeiről a tárcával. Mint felidézik: a kormányzat 2018-ig több lépcsőben, 170 ezer forinttal emelné az orvosok és átlagosan húsz százalékkal a szakdolgozók alapilletményét.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink