hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Az új törzskartonrendszer a szakellátás átalakításának alapja

Ónodi-Szűcs Zoltán a TV2 reggeli műsorának vendégeként elmondta, az új törzskartonok adatai alapján határoznák meg, mit kell finanszírozni a szakellátásban.

Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogramban (Svájci-projek) kidolgozott törzskartonrendszer jobban leírja, mire van szüksége a lakosságnak, így az ebből kinyert adatok alapján kellene meghatározni, hogy milyen ellátásokat kell finanszírozni a szakellátásban – mondta többek között a TV2 Mokka című műsorának hétfői adásában Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Beszélt arról is, hogy a kórházak állapota csak a fővárosban rossz, a vidéki ellátók infrastruktúrája uniós forrásokból megújult. Az egészségpolitika felhatalmazást kapott arra, hogy a következő 4-5 évben a teljes budapesti ellátórendszert megújítsa, ehhez a 10 milliárd forintnyi uniós forrás mellett 40 milliárd forintot a központi költségvetés biztosít.

Hozzátette azt is, hogy a béremelés az egészségügyben dolgozók társadalmi megbecsültségének helyreállítását is szolgálta, ugyanakkor az egészségügyi ellátórendszer átalakításához munkabékére van szükség, amit a szeptembertől életbelépő fizetésemelésekkel elértek. Az elkövetkező 2-4 évre a bérvita lezárult, az orvosok és szakdolgozók egyaránt tudják, hogy mire számíthatnak.

 

 

(forrás: tv2)
hirdetés

Könyveink