hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Czeizel Endre szakmáról, rákról, változásról

Egész eddigi életemben ateista voltam, de azóta minden este imádkozom – mondja dr. Czeizel Endre az Origonak adott interjúban a második kemoterápiás kezelésének sikere kapcsán.

- Orvosi szempontból nem értem, hogy mi történt velem, meg kellett volna halnom, de most mégis itt vagyok, és megint jól érzem magam – magyarázza az interjúban  genetikus. – Én ahhoz a Mindenhatóhoz imádkozom, aki ezt a világot létrehozta, összerendezte. Nem vagyok olyan naiv, hogy azt gondoljam, Ő velem külön foglalkozik, de ez a csoda arra késztetett, hogy higgyek benne. Furcsa, hogy az ember személyisége mennyire meg tud változni egy súlyos betegség okozta trauma miatt.

- Beszéljünk kicsit tudományosan is a rákról – javasolta aztán a kérdező. – Régen is ilyen sok rákos megbetegedés volt, vagy most tényleg több van? 

- Minden negyedik magyar ember rákban hal meg, és élete folyamán minden második átesik ilyen betegségen. Tehát azért sokan meggyógyulnak. De sajnos emelkedik az ilyen megbetegedések száma, és van magyarázat arra, hogy miért. Egyrészt növekszik az átlagos élettartam, és a rák előfordulása az idősek körében az immunrendszer gyengülésével növekszik. Másrészt, például 100 évvel ezelőtt minden harmadik gyermek meghalt egyéves kora előtt, mert immunológiailag gyenge volt. Ma, hála az orvostudománynak, már százból csak egy hal meg, de sokan viszik magukkal az immungyengeséget, és amikor megjelenik a ráksejt, nem tudják elpusztítani.
A japánok kiszámolták, hogy naponta 80 ráksejt alakul ki egy szervezetben, melyeket szerencsére legyőzünk, de nem minden esetben. A harmadik, hogy több rákokozó hatás ér minket, mint az elődeinket. Amit most megeszünk, az majdnem mind színezve, tartósítva van, és az ózonréteg elvékonyodása is bizonyított tény. De ugyanakkor a korábbi embereket is sok rákokozó hatás érte, akár a természet vadsága miatt. Sokat gondolkodom mostanában ezeken a kérdéseken. De a lényeg, hogy az életkor emelkedése, az immungyengeség és a környezet káros hatásai miatt van mindez. Ez a hármas hatás – olvasható az origo.hu hosszabb interjújában.

(forrás: origo)

cimkék

hirdetés

Könyveink