hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Egyesíti erejét öt rákellenes szervezet

Magyar rákellenes chartát írt alá öt, a daganatos betegeket képviselő szervezet a rákellenes világnapon, hogy egyesítsék erejüket a hatékonyabb érdekérvényesítésért.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szövetsége, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Magyar Hospice Alapítvány a rákbetegek érdekében minden szakmai befolyását latba veti azért, hogy releváns civil betegszervezetekként vonják be őket a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos egészségpolitikai döntések előkészítésébe és a meghozott jogszabályok végrehajtásának ellenőrzésébe – írták közleményükben.

Hozzátették: mivel a rákbetegség megfelelő kezelése nem csak pénz, hanem szemlélet kérdése is, kezdeményezik az integratív szemléletű, széles körű onkológiai oktatás és ellátás elterjesztését azért, hogy a betegek és családtagjaik méltó bánásmódot kapjanak az egészségügyben, amelyhez egészségpolitikai, szakmai és társadalmi elköteleződésre és konszenzusra van szükség.

A magyar rákellenes charta aláíróinak célja az is, hogy folyamatos médiajelenlétükkel és kampányaikkal felhívják a döntéshozók figyelmét mindazon problémákra, amelyeket a daganatos betegségek egyéni, családi és társadalmi szinten jelentenek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink