hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egyre több a "közreműködő" a kórházakban

Mind nagyobb számban kényszerülnek külsős orvosokat igénybe venni a betegellátás biztosításához a magyar kórházak, írta a Magyar Idők, melyet az atv.hu idéz.

A közreműködői szerződések száma a 2013-as 7200-ról 2014-re 8800-ra nőtt, a kifizetett díjak pedig 39 milliárdról 44 milliárd forintra emelkedtek

A lap szerint a közreműködői szerződések egyik típusa valamilyen szolgáltatásra szól, másik részüket pedig orvosokkal kötik. A kórházak ugyanis számos esetben nem tudják megvásárolni és működtetni a nagy értékű diagnosztikai eszközöket, ahogy gyakran képtelenek ellátni kizárólag saját munkatársaikkal az ügyeleteket is.

A Magyar Idők idézi az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ 2014-es adatait; abban az évben 2,6 milliárd forintot fizettek ki a kórházak közreműködői díjként ügyeletre.

A leggyakrabban belgyógyász, aneszteziológus, sebész, patológus, traumatológus, szülész-nőgyógyász, bőrgyógyász, csecsemő- és gyerekgyógyász, kardiológus, pszichiáter, fül-orr-gégész és sürgősségi szakemberek külsős foglalkoztatására volt szükség, közli az MTI alapján az atv.hu.

(forrás: Magyar Idők, ATV, MTI)
hirdetés

Könyveink