hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Fájóan hiányzik a munkahelyi ösztönzés

A megkérdezett egészségügyiek hatvan százaléka panaszkodott arra, hogy a munkahelyén semmiféle beépített ösztönző mechanizmus nincs – ismertet egy kutatási eredményt a Profession.hu.

Miközben sokan bizakodnak a szakmai előrelépésben a munkahelyükön, a cégek nagy része nem alakított ki semmilyen ösztönző rendszert - derül ki a Profession.hu munkahelyi előrelépési lehetőségeket vizsgáló kutatásából.

A legtöbb munkavállalót a megfelelő kereseti lehetőség (71 százalék), az állásbiztonság (57 százalék) és a jó munkahelyi légkör (67 százalék) motiválja. Meglepően sok, minden második munkavállaló értékeli, ha önálló munkavégzésre is lehetősége van (49 százalék). A kutatásból az is kiderül, hogy a kor előrehaladtával a munkavállalók egyre kevésbé látják az elmozdulás lehetőségét.

A megkérdezettek 40 százalékának munkahelyén azonban semmiféle beépített ösztönző mechanizmus nincs, és a kutatásból az is kiderül, hogy ez az arány magasabb az államigazgatásban dolgozók (48 százalék) és kiemelkedően magas az egészségügyi dolgozók (60 százalék) esetében – olvasható a profession.hu-n.

(forrás: Profession.hu)
hirdetés

Könyveink