hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hogyan tovább magyar egészségügy?

Öt szakmai szervezet  fórumsorozat indításával kívánja megismerni a dolgozók véleményét az ágazatban tervezett változtatásokkal kapcsolatban.

A Magyar Rezidens Szövetség javaslatára – írják közleményükben  –  az „Őszintén az egészségügyről” akció szövetség  –  a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ), a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ), a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége (OSZSZ), valamint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) útjára indítja a Hogyan Tovább Magyar Egészségügy? országos fórumsorozatát.

„A fórumok célja, hogy megismerjük az egészségügyben dolgozók véleményét, javaslatait az ellátórendszerben tervezett változtatásokkal kapcsolatban, hogy minél hitelesebben tudjuk az ágazat közös érdekeit képviselni.  Az egészségügy – a szakképzéstől, a kórházi struktúráig – egy átfogó változás előtt áll. Fontosnak tartjuk, hogy a kollégák véleménye még hangsúlyosabban jelenjen meg az egészségügy átalakításának folyamatában.  Egyértelmű visszajelzést várunk a kollégáktól, hogy hogyan látják a bérrendezés ütemét, mértékét.

Fontosnak tartjuk, hogy közösen megfogalmazott alapelvek mentén képviseljük az egészségügy valamennyi dolgozóját, egy Élhető Magyar Egészségügy megteremtése érdekében” – írják közleményükben.

(forrás: Rezidens.hu)
hirdetés

Könyveink