hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Hozománnyal már kelendő a műtendő magyar beteg

Új jelenséggel bővült az egészségügy: a kórházak keresik a műtétre várókat. Sok közülük fantáziát lát a máshol sorban állók ellátásában – írja a Népszabadság.

Több ezer várólistás beteg kapott levelet az elmúlt néhány hétben kórházától arról, hogy amennyiben vállalja, még ebben az évben, akár heteken belül sor kerülhet a műtétjére – csak egy másik kórházban. Sokan éltek is a lehetőséggel, és körülbelül 2300 operációt már el is végeztek a feladatra jelentkező több tucat kórházban – tudatja a NOL.

Az OEP erre az évre ötmilliárd forintot kapott várólista csökkentésre. A várólista-csökkentésben extra beavatkozásokat vállaló intézmények listáját és elérhetőségét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közzétette a honlapján, így a betegek maguk is választhatnak intézményt.

A fővárosi Uzsoki Utcai Kórház az egyike a többletműtétekre jelentkező intézményeknek. Főigazgatója, Ficzere Andrea azt mondta: naponta 15-16 protézisműtétet tudnak elvégezni. A legutóbbi várólistaprogram kezdete óta eltelt néhány hétben száz beteg dokumentációját kapták meg. Sorra hívják be az érintetteket a szükséges vizsgálatokra, az adatok pontosítására. Eddig egyetlen betegüknek sem okozott gondot, hogy otthonától akár több száz kilométernyire került sor a beavatkozásra. Négy-öt nap lábadozás után hazautazhatnak, legtöbbjük rehabilitációját a területi kórházuk végzi – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink