hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Ismertetik a János-kórházi vizsgálat eredményét

Elkészült vizsgálati jelentésével az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az úgynevezett „János-kórház ügyben” – írja  az Index.

A történet kiindulópontja egy a traumatológiát érintő nyári betegpanasz volt, amelynek nyomán a tárca kezdeményezte a betegjogi központ vizsgálatát.

Igazolta az Index cikkeiben megjelenteket a vizsgálat: a rossz elrendezésű kórházban nehéz eligazodni, sokszor hiányoznak a tájékoztató táblák, este pedig egy kilométert kell gyalogolni a traumatológiai osztályig - írja a lap. De csak egy szabálysértést találtak, amelyért az ÁNTSZ csekély összegű bírságot szabott ki.

Az Indexen megjelent cikkek óta új osztályvezetője és főnővére van a traumatológiai osztálynak a János kórházban. A váróban pultot állítottak fel, ahol egy adminisztrátor fogadja és tájékoztatja a betegeket. Az ő munkaidejét meghosszabbították, így az esti órákban is dolgozik, mondta az Indexnek Nyulasi Tibor orvos-igazgató. Kiszélesítették a Diósárok úti kaput, hogy felgyorsíthassák a forgalmat. A könnyebb megközelíthetőség érdekében a kórház tárgyal a XII. kerületi önkormányzattal a Kútvölgyi lejtő forgalmi rendjéről és további két kapu megnyitásáról. A kórház pénzhiány miatt ennél többet egyelőre nem tudott változtatni.

Már korábban kidolgozták azokat a terveket, amelyekkel alapjaiban lehetne javítani az ellátást, erre azonban csak az új uniós költségvetésből lehet pénz 2014-2020 között. Ezért az átmeneti időre is kidolgoztak egy olyan verziót, amihez csak 170 millió forint kellene, de lehetne javítani vele a várakozás körülményeit a traumatológián – olvasható az index.hu-n.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink