hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ismét tárgyalnak a kancelláriarendszerről

Újabb egyeztetés kezdődött a tervezett kórházi kancelláriarendszerről az államtitkárság és a Kórházszövetség között, írja a Magyar Hírlap.

Ismét tárgyalni kezdett az egészségügyi államtitkárság és a Magyar Kórházszövetség a kórházi kancelláriarendszer kialakításáról – tudta meg a Magyar Hírlap.

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár július elején bejelentette, a gazdálkodási és a fenntartói feladatok ellátására kancellárokat neveznének ki a kórházaknál. Indoklása szerint ugyanis az ellátórendszer bizonyos része nem az ellátás, hanem „önmaga fenntartásáért végzi tevékenységét", ezen változtatnának. Eddig három forgatókönyv készült, ezek a kormány elé kerülnek.

A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) azonban, dacára annak, hogy rendszeresen egyeztetett az államtitkársággal a koncepció kidolgozása alatt, tizenhat pontban fogalmazta meg ellenvéleményét a kancellári struktúra bevezetését illetően. A kancellári rendszerrel kapcsolatban az MKSZ és az államtitkárság néhány hete közös sajtótájékoztatót is meghirdetett, ám az elmaradt, és azóta sem tartották meg, közli a lap.

hirdetés

Könyveink