hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Jelnyelvmestert tesztelhetnek

Szerdán, a Sziget Fesztiválon próbálhatják ki első alkalommal az érdeklődők a főképp halló gyermekek számára készült jelnyelvi oktató alkalmazást, a „Jeles”-t.

A Szigeten, az Ability Parkban bemutatkozó „Jeles” erőteljesen épít a közösségi oldalak vonzerejére. A jelnyelvi ABC-t, több száz jelnyelvi jelet és interaktív jelnyelvi oktató játékokat tartalmazó alkalmazás segítségével a halló gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg a magyar jelnyelvvel, elért eredményeiket megoszthatják a Facebookon és a Game-center falon, de versenyezhetnek a "hónap legjobb játékosa" címért is. A „Jeles” hivatalosan szeptembertől lesz elérhető és ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.

Míg 2009 előtt a halló társadalom mindössze 1 százaléka ismerte és használta a jelnyelvet, az elmúlt 5 évben ez a szám megkétszereződött. „2006 óta több mint 1500 halló vett részt a Hallatlan Alapítvány által szervezett jelnyelvi tanfolyamokon, s a Hallatlan.hu oldalon található jelnyelvi szótárt használók száma meghaladja a százezret.”- idézi Bartos Pált, a Hallatlan Alapítvány elnökét a programot támogató Vodafone sajtóközleménye.

A gyermekek számára íródott „Jelelj velünk” 2008-óta elérhető CD-ROM formájában, a Hallatlan.eu oldalon, illetve országszerte több könyvtárban, óvodában, iskolában.

(forrás: Vodafone)

cimkék

hirdetés

Könyveink