hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Elfogyott a türelmük: jön a CT, megy a radiológus

Hat orvos távozik szinte egyszerre az egri Markhot Ferenc Kórház radiológiai osztályáról, az igazgató szerint a maradó 13-mal is el tudják látni a feladataikat – írja a HEOL.

Dr. Fazekas Péter  távozó főorvost már Salgótarjánban érte utol a lap, kedden már ott dolgozott. Szavai szerint a frissen érkező MR-készüléket már egri csapat üzemeli be a szomszéd megye kórházában. Szerinte az egri radiológián azért mondott fel előbb három, majd az ő szerződésének lejártakor további két orvos, mert nagyon rossz a hangulat, rosszak a körülmények.

– Az volt a vád ellenem, hogy nem akadályoztam meg a kollégáim távozását, mi több, melléjük is álltam – mondta el Fazekas. – Én kardoskodtam amellett, hogy maradjanak egri orvosok, s mellette vállalhatnak más kórházakban feladatot. A fiatalok viszont megragadták a kínálkozó lehetőséget, a jobb feltételek reményében és felmondtak.

– Elsősorban a pénz játszott szerepetaz orvosok távozásában. A környékbeli kórházak esetenként dupla fizetésért csábították el a doktorokat, Magyarországon radiológus szakorvosból hiány van – nyilatkozta  alapnak dr. Tóth Ildikó főigazgató. – Salgótarjánba, Hatvanba MR, a jászberényi kórházba új CT érkezett, s Gyöngyösön és Miskolcon is jelentős eszközfejlesztés valósult meg. Az itteni orvosoknak, akik most elmentek, két-három hónap türelemmel kellett volna még rendelkezni, hiszen Egerbe is érkeznek az új, modern eszközök. CT, MR és új DSA is lesz, december közepén érkezik négy új digitális röntgenkészülék beszerzése is folyamatban van.

A kórház igazgatója szerint a maradó 13 szakorvossal el tudják látni az egri radiológia feladatait. Korábban volt annyi szakemberük, akikkel azt tervezték, hogy távleletezést vállalnak más kórházaknak. Úgy értékelte: ha most ezt el is kell vetniük, pánikra nincs okuk. A mammográfia esetében, ha kell, továbbra is igénybe veszik annak a külső cégnek a segítségét, amely távleletezett már az egri kórháznak e szakterületen – olvasható a heol.hu-n.

 

(forrás: HEOL)
hirdetés

Könyveink