hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Jön az alapellátási törvény (FRISSÍTVE: átvállalják a rezsit + 250 évente...)

Külön törvényben szabályozná az egészségügyi kormányzat az alapellátást – nyilatkozta a Népszabadságnak Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

E jogszabállyal az alapellátásban dolgozó háziorvosok stabilabb jövedelemhez, nagyobb szakmai önállósághoz juthatnak. A változások része egyebek mellett, hogy a több szakképesítéssel rendelkező háziorvosok, például akiknek fül-orr-gégész végzettségük is van, lehetőséget kapnak arra, hogy a szakrendelő helyett a háziorvosi rendelőjükben is kezeljék a betegeket.

Ez a törvény a praxisjogot sem hagyná érintetlenül, a kormány célja, hogy a változtatással „megpezsdüljön" a praxis-piac – olvasható a nol.hu-n.

FRISSÍTÉS (2014.10.21. 10:27):
Zombor Gábor kedden az M1 Ma reggel című műsorában azt is hozzátette: a jövedelmi rendszer átalakításánál arra törekszenek, hogy a háziorvosoknak az úgynevezett kártyapénzből a fizetésükön kívül ne kelljen más költségeket - így a rezsit, az alkalmazottak bérét - is fedezniük, azokat az önkormányzat, illetve ha az nem képes rá, akkor az állam vállalja át.

FRISSÍTÉS (2014.10.21. 17:27):
Selmeczi Kamill, a Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetségének elnöke a Klubrádió, Reggeli Gyors című műsorában arra reagált, hogy a kormány elfogadta az egészségügyi rendszer átalakítására vonatkozó terveket, az ágazat jövőre több pénzhez jut majd.
Arra a kérdésre, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a mostani helyzet normalizálódjon azt mondta, hogy az lenne jó, ha évente kb. 200 - 250 új szakorvos lépne be a praxisokba, ezáltal az átlagéletkor is csökkenni tudna. Változást jelentene, ha az eddigieknél több háziorvos képzésére lenne lehetőség az egyetemeken.

(forrás: NOL, m1, Klubrádió)
hirdetés

Könyveink