hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Keményedik a harc a magyar potencia-piacon

A Zentiva a. s. érvénytelennek tartja a Viagrát gyártó Pfizer új szabadalmi oltalmát, amelyet áprilisban kapott meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától, ezért a Pfizer fenyegetése ellenére is forgalmazza saját generikus termékét – írja az index.hu.

A Pfizer amerikai gyógyszervállalat magyarországi cége körlevélben figyelmeztette a gyógyszertárakat, hogy a magyar piacon legálisan csak a Viagra és egy másik termékük forgalmazható merevedési zavarok kezelésére szolgáló termékként.

A levél szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2014. május 13-ig megadta a magyar szabadalmat a Pfizer Ireland Pharmaceuticalsnak a „sildenafil hatóanyagú” találmányra, ezért azok a patikák, amelyek más hasonló hatóanyagú terméket is árusítanak, megsértik a Pfizer szabadalomi jogát, és szabadalombitorlást követnek el.

Iinformációink szerint – írja az Index - a Sanofi vállalata, a Zentiva a Pfizer fenyegetése ellenére sem fogja leállítani saját tablettáinak árusítását, mert érvénytelennek tartja a Pfizernek megadott kizárólagosságot. A cég álláspontjáról szintén körlevélben értesítette a patikusokat. Egyúttal kötelezte magát minden érintett nagykereskedő felé, hogy a Vigrande nevű termékük árusítása miatt esetlegesen felmerülő követelésekért felelősséget vállal, és meg is téríti ezeket a költségeket.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink