hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kérdezőbiztosokat küld az OEP a háziorvosokhoz

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem tízmillió forintos megbízást adott a Kutatópont Kft.-nek, hogy mérje fel, mennyire elégedettek a háziorvosok a közfinanszírozással – írja a NOL.

A lapnak az OEP sajtóosztálya azzal magyarázta a közvélemény-kutató cég megbízását, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett a háziorvosi szolgálatok díjazása. Sőt az új alapellátási törvény további forrásokhoz juttatja az érintetteket, s ezt a közpénzt minél célzottabban, hatékonyabban szeretnék felhasználni. Mint írták: „A döntéshozatali folyamatban, illetve a további rendszerfejlesztésben fontos, hogy megismerjük a háziorvosok és a betegek viszonyrendszerének főbb aspektusait, illetve az adminisztratív tevékenységeikkel kapcsolatban is képet alkothassunk."

A hivatal szerint ennek az a legjobb módja, ha személyes beszélgetés közben egy kérdezőbiztos kérdőívet tölt ki az orvossal. S miután erre a feladatra nincs szakemberük, módszertanuk, ezért kerestek egy piaci szereplőt – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink