hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Későn kezdték, lassan folytatták

Az egészségügyi ágazatban a pályázatokon elnyert összesen 86,8 milliárdból tavaly év végéig 28,5 milliárdot nem sikerült még elkölteni – írja a Világgazdaság.

Csaknem másfél milliárd forint öszegű az egyik legjelentősebb lemaradást mutató egészségügyi projekt, a Nemzeti Egészségügyi Informatikai Rendszer kialakítását célzó e-Health program. A projekt gazdája a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), indulását még Szócska Miklós előző egészségügyi államtitkár jelentette be 2013-ban, ám 2014 végéig gyakorlatilag semmi nem valósult meg belőle. Ehhez a fejlesztéshez szorosan kapcsolódik az egészségügyi intézmények közötti adatáramlást biztosító projekt, ami egy hangyányival áll csak jobban: az 1,9 milliárdos támogatási összegből azonban még itt sem tudtak lehívni több mint egymilliárdot.

Az uniós egészségügyi beruházások sikerességét már eleve veszélybe sodorta, hogy két nagy pályázatot - az egészségügyi intézmények struktúraváltásához kapcsolódó 35,4 milliárdos, illetve az onkológia centrumok fejlesztését célzó 8 milliárd forintos összköltségűt – csak 2013-ban hirdettek meg. Ahol nem kapták össze magukat, ott mostanra sokszor behozhatatlan is lett a lemaradás – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink