hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Kiszervezik a fogorvosi ügyeletet Kecskeméten

Kecskeméten úgy döntött a képviselő-testület, hogy „versenyeztetés útján" kiszervezi a fogorvosi ügyeleti ellátást. A lépést az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának főigazgatója is támogatja.

Dr. Kellermann Péter közlése szerint, a jogszabályok alapján a területi ellátási kötelezettséggel bíró fogorvosoknak kell ügyeletet vállalniuk, kollégái azonban ezt sosem tették szívesen.

– A heti munka során teljesen természetes, hogy elfáradnak a fogorvosok. Ráadásul, mint minden ügyeletnél, náluk is az volt a jellemző, hogy többségében nem sürgős esetekkel keresték fel őket a betegek – közölte a főigazgató, aki a változást mindenki számára előnyösnek látja.

A feladat ellátásához önkormányzati önerőre nincs szükség, azt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza. A nyertes ajánlattevő abban az idő-beosztásban és abban a helységben ügyelhetne, ahol a szolgáltatás jelenleg is folyik, azaz a Piaristák téri rendelőben. Az igazgatóság bérleti díjat nem, csak a közüzemi díjak megfizetését kéri majd a nyertestől. Az előterjesztést a testület elfogadta, így hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást.

(forrás: Petőfi Népe)
hirdetés

Könyveink