hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Lesz törvény, van jelölt, nincs pénz

Az Országgyűlés ma törvényben sorolhatja fel a júniusban alakuló kormány minisztériumait, miközben továbbra is teljes a bizonytalanság az egészségügyi ágazat irányítását illetően.

A képviselők az előzetes napirend alapján először véleményezhetik, majd el is fogadhatják az új kormányszerkezetről szóló javaslatot, amelyről a korábbiakban a bizottságokban folyt részletes vita – emlékeztet az MTI. A Fidesz-KDNP kezdeményezésére a Miniszterelnökség is minisztériummá alakul a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mellett.

A Miniszterelnökséget az előző ciklusban vezető Lázár János korábban azt közölte, Orbán Viktor miniszterelnök június 6-án mutatja be új kormánya tagjait.

Közben a sajtóban folyamatosan tárgyalják, hogy ki és hogyan vezeti majd az egészségügyi ágazatot. A VS.hu szerint ebben június 6-ig se lesz döntés, ahogy írják: „eldőlt, hogy Szócska Miklós egészségügyi államtitkár januárig a helyén marad, és sem Zombor Gábor, sem pedig Velkey György nem követi majd a poszton. A lehetséges utód Mikola István vagy Pesti Imre lehet” – olvasható a vs.hu-n.

Ezzel szemben a NOL éppen azt írja, hogy nem dőlt el semmi, s sorolják azokat a szakmai és politikai érveket, amelyekkel ma bármilyen kimenetelt meg lehet indokolni.

Úgy tudják: Orbán Viktor ezen a héten egyeztet azokkal a frakciótagokkal, akikre valamilyen fontosabb pozícióban számít a következő négy évben. Ezeken a megbeszéléseken derülhet ki az is, hogy pontosan mi a „politikai megrendelés” az oktatásban, illetve az egészségügyben. Pénz biztosan nem lesz, sem az unió, sem a magyar kormányzat terveiben nincs szó az egészségügyi rendszer fejlesztéséről – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: Vs.hu, Népszabadság Online)
hirdetés

Könyveink