hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Magánvállalkozásként nyílt meg a siófoki egészségügyi központ

Önerőből és hitelből, egy orvos magánvállalkozásaként nyílt meg Siófokon az 500 millió forintos beruházással elkészült és speciális eszközökkel, köztük MRI készülékkel felszerelt Siómedical Egészségügyi Központ.

Nagy Gábor, az intézmény ügyvezető orvosa elmondta, hajdan patika működött a helyi kórház közelében lévő épületben. Ezt építtette át 400 négyzetméteres egészségügyi központtá, hat, a kórházi ellátást kiegészítő szakrendelést kialakítva. Pályázati forrást nem sikerült szerezni, így hitelből vágott bele a centrum megvalósításába. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral egyelőre nem sikerült megállapodnia a szolgáltatások állami támogatásáról, de számításai szerint így is lesz kellő kereslet a hiánypótló szolgáltatásokra.

Mint mondta, az emberek figyelembe veszik, hogy nem kell Kaposvárra vagy a fővárosba utazniuk, és bizonyos vizsgálatokra nem kell hat-nyolc hetet várakozniuk. Hangsúlyozta, a siófoki kórházzal nem akarnak konkurálni, inkább kiegészítő szolgáltatásokat kívánnak nyújtani, szorosan együttműködve az állami egészségügyi intézménnyel.

Az új központ alapvetően a kórházi alkalmazottaknak nyújt kiegészítő kereseti lehetőséget, köztük a centrum vezetőjének. "Fontos beruházás ez a város egészségügyi dolgozóinak megtartása szempontjából is, enélkül már én is rákényszerültem volna, hogy elhagyjam az egészségügyet" – mondta a centrum vezetője, akinek számításai szerint a beruházás tíz év alatt térül meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink