hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Mentést kért az OMSZ

Öt-hat milliárd forintos gyorssegélyért folyamodott a szaktárcához intézett kétségbeesett levelében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója – írja NOL.

Ha a szervezet nem kapja meg az összeget – tolmácsolja a lap a segélykérést –, a már beharangozott fejlesztések is kudarcba fulladnak, és „csökkenteniük kell a mentéshez való hozzáférést”. Ez utóbbi – a szakemberek szerint – azt jelenti, hogy a szükségesnél kevesebb mentőautó teljesíthet napi szolgálatot, vagy nem a sérülés súlyosságának megfelelő felszereltségű és személyzetű gépkocsikat küldhetnek a betegekért.

A Népszabadság birtokába került dokumentumban az alig egy éve hivatalában lévő Burány Béla sorra veszi azokat a hiányokat, amelyek veszélyeztetik a szolgálatnál folyó fejlesztések befejezését, illetve a betegek ellátását.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a lapnak felidézte: az OMSZ főigazgatója szerint az idei költségvetés egyensúlyban tartásához 2,5 milliárdos működési és 1,5 milliárdos fejlesztési többletforrásra lesz szükség. Egyúttal jelezte a nol.hu-n, hogy a kormány a szükséges forrásokat előteremti.

(forrás: NOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink