hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Miskolcon nem látnák szívesen a rabkórházat

A Jobbik ellenzi azt a kormányzati tervet, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét Miskolcra költöztessék.

Kormányzati szándék, hogy a tököli rabkórházként emlegetett intézményt Miskolcra, a megyei kórház egyik üres pavilonjába, az egykori szülészeti-nőgyógyászati épületbe költöztetnék – jelentette be miskolci sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a párt szóvivője, a miskolci közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője. Közölte azt is, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP) írásban erősítették meg, hogy a hír igaz, a válaszlevélben az is szerepelt, hogy a kormány széleskörű egyeztetést folytatva határozott ekként.

A párt elutasítja ezt a kormányzati szándékot, szerintük ugyanis az intézmény alkalmatlan a rabok és a hozzájuk érkező látogatók fogadására, a megyei kórház így is túlzsúfolt, kevés az orvos és a szakdolgozó, hosszúak a várólisták.

A Jobbik választ vár Csiba Gábor kórházigazgató-főorvostól, Csöbör Katalintól, Miskolc fideszes országgyűlési képviselőjétől és Kriza Ákos polgármestertől is, hogy kikkel egyeztettek, mielőtt igent mondtak a kormány tervére, miért nem tájékoztatták a miskolciakat, miért nem kérték ki a véleményüket, végiggondolták-e, milyen hatással lennének a rabok és látogatóik a biztonságra. Jakab Péter szerint vélhetően azért született ilyen határozat, mert a tököli kórház túlzsúfolt, amit ombudsmani vizsgálat is megállapított.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink