hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Nem a magánkórház a gyógyszer

A biztosítási piac szereplőiben korlátozottabb lelkesedést váltott ki az új budapesti magánkórház nyitásának terve, mint az annak bejelentésénél megjelent állami vezetőkben – tűnik ki a VG.hu cikkéből.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások látványos fellendülésére nem mindenki számít. Ezek olyan egészségbiztosítások, amelyek az egészségügyi szolgáltató számára térítik meg a biztosított kezelésének, vizsgálatainak költségeit – magyarázza a lap.

A Generali szerint jó hatással lehet a piacra az új szolgáltató megjelenése. A Groupama Garancia is úgy látja: ahhoz, hogy több százezer embernek lehessen országszerte magánbiztosításokat eladni, elengedhetetlen, hogy legyen elég minőségi szolgáltatást nyújtó, megfelelő kapacitással rendelkező egészségügyi intézmény. Az Unionnál és a CIG Pannóniánál viszont szkeptikusak. „Korábban és jelenleg is működtek már magán egészségügyi intézmények” – mondja Bóna Katalin, az Union életbiztosítási ügyvezető igazgatója, aki szerint a magánkórház piacra lépésének nem lesz különösebb felhajtó hatása az egészségbiztosítási piacon. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója is úgy látja: rövidtávon nem lesz jelentős hatása az új kórháznak, a fogyasztók vásárlási szokásainak a változása ugyanis több időt vesz majd igénybe – olvasható a vg.hu-n, ahol az is kitűnik, hogy a világos szabályok jobban hiányoznak az ágazatból, mint az új rendelők.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink