hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nem lesz önálló egészségügyi minisztérium

A sajtóhírekkel ellentétben nem lesz a kormányzaton belül önálló egészségügyi minisztérium – erősítette meg a Hír TV-nek Balog Zoltán. Az egészségügy megújítására viszont már készülnek a tervek, de a segélyezéshez és a szociális ellátórendszerhez is hozzányúlna a kormány.

Kapcsolódó cikkek

„Nincs szükség semmifajta önálló tárcára, hiszen elindult a munka” – így reagált az önálló egészségügyi minisztérium felállításáról szóló sajtóhírekre az Emberi Erőforrások minisztere. Balog Zoltán ugyanakkor elismerte: lesznek változások az ágazatban: az alap-, és háziorvosi ellátásra például új tervek készülnek. 

– Elkészítettük azokat a terveket a tárcán belül, amelyek komoly egészségügyi megújítást tesznek lehetővé, elsősorban az alapellátásban, a háziorvosi ellátás területén. Ennek megvannak a kapcsolatai az oktatással, a népegészségügynek a felsőoktatással, a szociális felzárkózással. Miért kéne elhagyni a tárcát? – mondta Balog Zoltán. A tárcavezető a családi adókedvezmény kiszélesítéséről részleteket nem árult el.

Annyi tudható, hogy a terhességi gyermekágyi segély rendszeréhez és a szociális ellátórendszerhez is hozzányúlna a kormány. Információink szerint a kormány szombaton folytatja a jövő évi költségvetés tervezetének vitáját.

A Hír TV felvételéért kattinson ide! 

cimkék

hirdetés

Könyveink