hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Nem osztanak jutalmat a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban

Mintegy bruttó egymillió forintos havi illetményt kapnak és Skodával, illetve Audival járnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetői; célprémiumot, jutalmat sem az államtitkárok, sem a tárcavezető nem kapott.

A minisztérium vezetőinek juttatásait ismertető, a kormányzati portálon közzétett adatok szerint a tárca államtitkárai havi bruttó 997 ezer forint illetményben részesülnek, a Réthelyi Miklós miniszter járandósága 1,1 millió forint.

Ez a jövedelem a honlap tanúsága szerint Szőcs Géza kultúráért felelős és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár esetében lakásbérleti térítéssel egészül ki. Utóbbi emellett 231 900 forintos országgyűlési képviselői díjat is felvesz államtitkári illetménye mellé, akárcsak Soltész Miklós szociális államtitkár. 

A Nefmi azonban az MTI-vel pénteken azt közölte, hogy Szőcs Géza 2011. június 30-a óta nem kap állami lakásfenntartási térítést. A tárca 2010. július 15-től bérelt Budapesten egy belvárosi lakást az államtitkárnak, mert "egész napos hivatali és protokolláris elfoglaltságai – az uniós elnökséggel járó feladatok miatt is – aránytalan terhet jelentettek számára, mivel naponta kellett vidékről a fővárosba utaznia". A lakás bérleti díja havi 250.000 forint volt. A havi bérleti díjból 230.000 forintot a minisztérium fizetett, a fennmaradó 20.000 forintot Szőcs Géza fizette a bérbeadónak - olvasható a közleményben.

A kormányzati portál adatai szerint minden államtitkár és a miniszter is Skoda Superb típusú autóval jár.

További részletes információt az államtitkárok és miniszter juttatásáról a kormányzati portálon olvashat.

(forrás: MTI, kormany.hu)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink