hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Nyilvánosság elé áll a tizenöt győri sebész

Most először, ügyvédjük által a nyilvánosság elé áll az a tizenöt sebész, aki jelen állás szerint április 1-jén felmond a győri kórházban, ha nem születik megállapodás az igazgatósággal, írja a Kisalföld.

Egy győri ügyvédi irodában helyezték letétbe felmondásukat a Petz-kórház sebészei. Az őket képviselő jogász két levelet küldött a szerkesztőségbe: az egyikben a sebészek leírják az előzményeket és döntésük okát, a másikban a lap kérdéseire válaszolnak. 

A kisalfold.hu-n teljes terjedelmében közlik az orvosok levelét.

A kórház vezetése az első pillanattól egyértelműen fogalmazott, hogy nem tesz kivételt az általános sebészekkel, mert akkor mindenkinek kellene pénzt adni. Miben reménykedtek hát, hogy meggondolják majd magukat? – kérdezte a lap. „Hasonló bértárgyalások, belső különalkuk korábban is voltak és mindig megegyezéssel végződtek, ezért vannak a nagyon egyenlőtlen kórházi fizetések." Felvetették, hogy épp a sebészek követelik a pluszpénzt, miközben nekik kevésbé lehetnek anyagi gondjaik, mint másoknak. A válasz az volt: „Képzelje el, milyen lehet a helyzet, ha ilyen »paraszolvenciás« szakmában is panaszkodnak!"

(forrás: Kisalföld Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink