hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

OEP: Lázár szerint most már tényleg van döntés (Frissítve!)

Megszületett szerdán a döntés az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átszervezéséről, jelentette be Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. Beszélt a bérügyekről is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a háttérintézmények sorsát firtató kérdésre válaszolva azt mondta: megbíznak egy magas beosztású szakértőt, hogy segítsen szétválasztani az OEP feladatait a Magyar Államkincstár és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között.

Kifejtette: a feladatok nagy része, például természetbeni ellátások kifizetése az államkincstárhoz kerül, a többi feladat pedig, egy vagy két lépésben, a minisztériumhoz. Ez a döntés szerdán megszületett, jelezte.

Az OEP és a tárca több vezetője is aggályait fogalmazta meg, de kompromisszum csak abban lehet, hogy milyen ütemben történjen az átszervezés, közölte. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a kórházfinanszírozás első lépésben az Emmihez kerül, de vannak olyan  szakértők, akik azt javasolják, költségvetési kérdésről lévén szó, hogy ez a terület kerüljön a gazdasági minisztériumhoz.

A háttérintézményekről szóló kormányhatározat egyébként kész van, csak a miniszterelnök szeretett volna egyeztetni néhány államtitkárral annak érdekében, hogy lássák az átalakítások hatását, közölte Lázár János, aki a Kormányinfón arról is beszélt, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár bérfejlesztésről szóló tárgyalásai közel járnak a konstruktív megállapodáshoz. Kérdésre válaszolva közölte: nem zárja ki, hogy még idén lehet egészségügyi béremelés.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink