hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ónodi: Fájdalmas lesz az átszervezés

Rendkívül fájdalmas lesz a budapesti egészségügyi ellátási rendszer átszervezése, mondta az egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádióban.

Semmi sem biztos – kezdte válaszát Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára arra a kérdésre, hogy 4 szuperkórház lesz-e Budapesten, majd hozzátette: az államtitkárság megpróbálja a jelenlegi kapacitásokat végiggondolni és megtervezni, hogy milyen ellátásra lehet szüksége a lakosságnak a fővárosban és környékén.

"És ehhez kellene szabnunk utána az összes fejlesztést. Ez nyilván rendkívül fájdalmas lesz. Tehát, amikor valakinek a munkahelye kötődik egy utcához, egy rendelőhöz, akkor nagyon nehéz őt rávenni arra, hogy nem szűnik meg a munkahelye, nem szűnnek meg ágyak, nem szűnik meg kórház, hanem az a fajta kapacitás, annak máshol kell működnie, koncentráltabban."

Az ütemezésről Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta: ebben az évben várhatóan elkészülnek az új építések megvalósíthatósági tanulmányai, így reményei szerint 2017-ben már elkezdhetik építeni a dél-budai intézményt.

Az Aréna műsora az InfoRádióban

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink