hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Ónodi-Szűcsnek is írt a FESZ

A januárban esedékes fizetések decemberi utalását kéri a szakszervezet, Ónodi-Szűcs Zoltánhoz is segítségért fordultak.

Levélben fordult az Emmi egészségügyért és szociális ügyekért felelős államtitkáraihoz dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZT) elnöke. Az Ónodi-Szűcs Zoltánnak és Czibere Károlynak címzett levelekben az áll, hogy több munkavállaló is megkereste a szervezetet azzal a kéréssel,
hogy szeretnék a 2017. januárban esedékes fizetésüket december hónapban megkapni, tekintettel, az ünnepekkel összefüggő nagyobb kiadásokra.

Az elmúlt években volt erre lehetőség, ha az intézmény vezetője ezt igényelte – emlékeztet levelében a FESZ elnöke, hozzátéve azonban, hogy a Magyar Államkincstártól kapott tájékoztatás szerint a MÁK idén nem készül előrehozott kifizetésekre.

A FESZ közösségi oldalán Soós Adranna arra is felhívja a figyelmet, hogy elindult az aláírásgyűjtés a béremelésekért, valamint arra, hogy december 9-én, pénteken, 15.00-16.00 között szolidaritási fáklyás felvonulást tartanak "mindazokért akik kimaradtak a béremelésből, és éhbéren dolgoznak, és azért is, hogy a gyógyításban dolgozók béremelése is jobban nőjön". A békés demonstráció az Emmi épülete elől indul, és a Nemzetgazdasági Minisztérium Dorottya utcai bejáratához érkezik.

hirdetés

Könyveink