hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Orvosaikat védik a sümegiek

Sümegen és környékén tiltakozó aláírásokat gyűjtenek a neurológus és pszichiáter szakfőorvos elbocsátása ellen - írja az EstiÚjság.

A lakossági felháborodást az okozza, hogy egyik napról a másikra azonnali hatállyal elbocsátották a főorvost, aki rendelésre menet szembesült az elbocsátása tényével - számol be az estiujsag.hu. A rendelőt a helyi egészségügyi szolgálat ügyvezető igazgatója bezáratta, az orvosasszisztenst elküldték, a betegek a folyosón vártak.A főorvos elbocsátásának okát firtató kérdésekre az igazgatónő meg nem nevezett etikai vétségre hivatkozott.

Szalai Mária szakfőorvos eltávolítása futótűzként terjedt el a városban, így csődület keletkezett a szakrendelő előtt. Az egyik helyi lakos azt mondta, Sümegen semmibe veszik a betegek jogait és érdekeit, a városban a régi, ismert és a betegek által szeretett orvosok eltűnése az ellátásból jelenséggé vált. Jelenleg nincs neurológiai, pszichiátriai szakrendelés, és a pszichiátriai gondozás is szünetel a városban.

Ilyen esetekben előzetesen gondoskodni kell a helyettesítő intézményről és orvosról, illetve előre értesíteni kell az előjegyzett betegeket a rendelés elmaradásáról és annak az intézménynek az elérhetőségéről, ahol a helyettesítés lesz. Értesíteni kell továbbá az illetékes ÁNTSZ-t és a járóbeteg-ellátás felettes szervét, ami most mind elmaradt – tájékoztatta a lapot Kocsis Istvánné körzeti nővér.

(forrás: EstiUjsag.hu)
hirdetés

Könyveink