hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Orvosi kamara: leszavazták a visszásságokat feltáró jelentést

Külső segítséget kér az orvosi kamara felügyelőbizottságának elnöke, miután a szombati küldöttgyűlésen leszavazták a vezetési visszásságokról szóló jelentését  – írja a NOL.

Várhatóan az adatvédelmi hatóságnál és a humántárcánál folytatódik a Magyar Orvosi Kamara szombati közgyűlésén kirobbant vita. A felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a kamara vezetőinek ténykedését, ám a dokumentumot a jelenlévő küldöttek többsége elutasította. A vitatott jelentés egyebek mellett azt veti a kamara vezetőinek szemére, hogy rosszul gazdálkodtak a befizetett tagdíjakkal, így például a parkolási büntetőcéduláikat, önhibás autótörés javítását is a kamarai tagdíjakból finanszírozták. Valamint a felügyelőbizottság borsosnak ítélte az ügyvédi számlákra tavaly kifizetett 26 millió forintot is.

Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke nem tekinti lezártnak az ügyet, a felügyeleti hatósághoz fordul. Továbbá állásfoglalást kér az adatvédelmi hatóságtól is, mivel a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte az orvosok engedélyét – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink