hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Parlament előtt az ápolási díj

Ahogy Soltész Miklós szociális államtitkár egy hónapja megígérte, a kormány kezdeményezte az ápolási díjról szóló szabályok módosítását – az Adózóna bemutatja a javaslatot.

Kiemelt ápolási díjat kapnának 2014-től a súlyosan egészségkárosodott, önellátásra nem vagy csak segítséggel képes embereket ápoló hozzátartozók, mások ápolási díja a mostaninál differenciáltabb lenne, ha az Országgyűlés elfogadja az erre vonatkozó módosítási javaslatokat.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szoc. tv.) ápolási díjjal kapcsolatos várható módosításait a Magyarország 2014. évi központi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló T/12513. számú törvényjavaslat 10. szakasza tartalmazza.

Az ápolási díjra vonatkozó alapvető szabályok nem módosulnak, a törvényjavaslat inkább csak pontosítja az egyes hatóságok által megállapítandó ápolási díj fogalmát, bevezeti a kiemelt ápolási díjat és a jelenleginél jobban differenciálja a díj havi összegétolvasható az adozona.hu-n.

(forrás: adózóna.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink