hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Szabadba, magyar!

A mindennapos testnevelés létesítménygondjait is megoldhatja egy tíz éve fogant kezdeményezés, ami ma már futótűzként terjedő termék: a szabadtéri kondipark – írja az MNO.

„Nemrégiben tudományos fiziológiai kutatást végeztek 1700 vidéki, 6–10 éves gyereken. A vizsgálat megállapította, hogy a lurkók 60 százaléka ízületi instabilitással, törzsierő-koordinációs problémákkal küzd, 30-40 százalékuk pedig olyan állapotban van, hogy gyógytestnevelés javallott számukra. Még egyszer: vidéki kisgyermekről van szó, akikről a közhiedelem azt is tarthatná, még jobb állapotban is vannak, mint a fővárosiak” – írja a lap.

A TF budai sporttelepén létesített „felnőttjátszótér” igen sokoldalú, és tulajdonképpen nem is kizárólag felnőtteknek készült, erősek és gyengék kortól függetlenül megtalálhatják rajta a maguk eszközét. A park az év tíz hónapjában használható, és szülőatyjának meggyőződése, hogy a létesítménygondokkal küzdő mindennapos testnevelésben a hasonló eszközöknek kulcsszerepe lehet, mivel a bekerülési költsége nem több egy tornatermi felújításnál – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink