hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szükségkórházat telepítenek a gazdasági minisztérium elé

Július elsejére, a fővárosi József Nádor térre hívja újabb demonstrációra támogatóit friss közleményében az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség.

A szövetség közleményével az országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési terv számaira és Varga Mihály szavaira reagál. Utóbbi „pár napja kijelentette, a magyar egészségügy legnagyobb problémája, hogy a kórházigazgatók fedezet nélküli számlákat írnak alá, és ezzel költségvetési csalás határát súrolják ezzel a tettükkel.

Véleményünk szerint nemcsak a kórházigazgatók, hanem a döntéshozók felelősségét is fel kell vetni, abban a tekintetben, hogy akkor, amikor a nemzetgazdaság teljesítménye megengedné, nem fordítanak megfelelő forrást a biztonságos betegellátás helyreállítására” - írják. Ezért további figyelemfelkeltő akciókat szerveznek, hogy belátásra bírja a döntéshozókat.

Június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, a József Nádor téren egy sátorban szegénykórházat állítanak fel, egy hétig ott „ügyelnek”, majd jön július elsején a demonstráció, ahova a támogatókat várják.

(Közleményüket innen tölthetik le.)

Kapcsolódó fájlok

cimkék

hirdetés

Könyveink