hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Egészségipar

Tavaly harmadával nőtt az Euromedic bevétele

Az Euromedic Diagnostics Kft. árbevétele a 2008-as 4,5 milliárd forintról 6 milliárd forintra nőtt tavaly a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban létrehozott diagnosztikai központjának  köszönhetően – közölte Kardos Lilla vezérigazgató.
A kórház képalkotó diagnosztikájának átvételével a vállalat 100-zal növelte alkalmazottainak számát 2009-ben, jelenleg 556 főt foglalkoztat.
 
A Euromedic egymilliárd forintnyi fejlesztést hajt végre a Péterfy Sándor Utcai Kórházban lévő, egyebek között képalkotó diagnosztika, röntgen, ultrahang és CT (komputer tomográfia) vizsgálókat tömörítő egészségügyi központban.
 
A cég új berendezéseket is telepít, amelyhez átalakítják az épületet is. Jelenleg, 250 millió forintos költséggel, az izotópdiagnosztikai részleget korszerűsítik, amellyel a tervek szerint még ebben a hónapban végeznek – jelezte Kardos Lilla.
 
A cég ugyanakkor az idei évre árbevétel csökkenéssel számol, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a korábbi finanszírozási teljesítmény alapján csökkenti kifizetéseit. (A cég tevékenységének 95 százaléka az állami egészségügyi ellátás keretében folyik.)
 
A tervek szerint a forgalom nagyobb lehet, amennyiben strukturális módosítások történnek az egészségügyi ellátásban, ez esetben nőhet a vizsgálatszám és emelkedhet a tarifa is. Kardos Lilla elmondta, a Euromedic idén azt is tervezi, hogy közbeszerzési kiírás keretében pályázik egy, a Péterfy utcaihoz hasonló diagnosztikai központ kialakítására.
 
Az 1991-ben alapított cég jelenleg az ország tizenkét egészségügyi központjában nyújt képalkotó diagnosztikai szolgáltatásokat, e téren csak a magánszolgáltatókat figyelembe véve, mintegy 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.
 
A Euromedic Diagnostics Kft.-t három magántőke-befektetési társaság birtokolja, ezek között van a Merrill Lynch, a világ egyik vezető vagyonkezelője is – ismertette a vezérigazgató.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink