hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Újraélesztenék az egészségügyi érdekvédelmet

Az Egészségügyi Dolgozók Független Szakszervezete és a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá.

Az aláírásra 2016.05.27-én Szombathelyen kerül sor. Az együttműködők véleménye szerint az egészségügyi érdekvédelmet újra kell éleszteni, derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből, melyben a továbbiakban így fogalmaznak:

Az együttműködés célja, hogy az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság (ORMB) a következő, a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál történő reprezentativitási felmérésen a „humán-egészségügyi ellátás” kategóriában együtt mérettessék meg magukat. A felek a szükséges jogi teendőket és lehetőségeket megvizsgálják és ennek alapján közösen célozzák meg az ágazati, szakágazati reprezentativitást.

Az együttműködők további kiemelt célja a munkavállalók jogainak és érdekeinek képviselete és védelme minden, törvény adta érdekképviseleti és érdekvédelmi eszköz által. Az együttműködők célja továbbá a minőségi és biztonságos betegellátás; uniós átlaghoz igazodó tisztes bér- és munkakörülmények kiharcolása az egészségügyben dolgozóknak; egy élhető, fenntartható, hálapénz-mentes egészségügy kialakítása Magyarországon, amelyben méltóságban és biztonságban lehet gyógyulni, tisztességben gyógyítani, oktatni és okulni.

Az együttműködők küzdenek az egészségügyben dolgozók itthon tartásáért és a versenyképes orvosképzés kialakításáért, mindebben szolidaritást vállalva a többi egészségügyben dolgozóval. Az együttműködők közvetlen pártpolitikai tevékenységet nem folytatnak, szervezeteik politikai pártoktól függetlenek.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink