hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Uniós pályázatok 2015

Az elkövetkezendő hét évben több mint 12 ezer milliárd forint uniós pénz érkezik Magyarországra az NGM közlése szerint. A jövő évtől induló uniós pályázati rendszertől egyszerűbb pályázati szabályok, a gazdaságfejlesztés hangsúlyosabb támogatása várható.

A tervek alapján a Kormány a gazdaság fejlesztésére és munkahelyteremtésre fogja felhasználni a fejlesztési támogatások 60 százalékát. Az uniós forrásból megvalósuló programokra és beruházásokra idén 16 százalékkal többet költ majd az ország, mint a tavalyi évben. Egyszerűbb eljárásrendet és intézményrendszert ígért az államtitkár a vállalkozások számára. Újrainduló lakossági energiahatékonysági pályázatok, kutatás-fejlesztési programok, hűtőgépcsere-pályázat is kilátásban van, de óvodáztatás, és a kis- és középvállalkozások (kkv) további fejlesztése is szerepel a tervek között – írja a Jogifórum.

Az új uniós pályázatok elérését a Fair pályázatkitöltő informatikai rendszer segíti mostantól, amely személyre szabott felülettel igyekszik könnyebbé tenni a pályázási folyamatát. A rendszer legnagyobb fejlesztésének tartják, hogy közhiteles adatbázisokkal is összeköttetésben áll (NAV, cégbíróság, földhivatal), melyek segítségével a pályázó online le tudja kérni a pályázáshoz szükséges dokumentumokat. A felület elviekben nem igényel külső segítséget, a pályázó maga is fel tudja vinni a szükséges adatokat, s az eddigi 600 adatmező helyett most már csak 300 mezőt kell kitölteni, de várhatóan ezek száma a jövőben tovább csökken majd. Ha a pályázó rendelkezik elektronikus aláírással, akkor a teljes igénylési folyamat papírmentes lehet.

 

A 2014-2020 közötti programozási időszakban egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló jogszabály is megjelent idén novemberben.

Ha kíváncsiak a részletekre, akkor kattinsanak ide! 

(forrás: Jogi Fórum)

cimkék

hirdetés

Könyveink