hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Vöröskereszt: még nincs egyezség

Munkacsoport felállításával folytatódik a nemzetközi egyezkedés a novemberben visszavont Vöröskereszt-törvényről, tűnik ki a tárca közleményéből.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár egyeztett a Vöröskereszt  magyar és nemzetközi szervezeteinek képviselőivel. Mint írják: „Az egyeztetésen részt vett Latorcai Csaba, helyettes államtitkár, Kardos István főigazgató, Dr. Göndöcs Zsigmond elnök és a Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) részéről Frank Mohrhauer és Askar Umarbekov, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) képviselője, továbbá Habsburg György a Magyar Vöröskereszt korábbi elnöke.”

A tárgyalásokat majd azután folytatják, hogy egy munkacsoport elvégzi „a kormányzati szempontok és a nemzetközi vöröskereszt szervezetek, valamint a Magyar Vöröskereszt szempontjainak összevetését”.

Mint emlékezetes a kormány tavaly őszi – utóbb visszavont – tervezetében állami őrizetbe kívánta venni a magyar szervezet vagyonát,  s állami többséget akart szerezni a szervezet felügyelő testületében.  

(forrás: Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)
hirdetés

Könyveink