hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Zombor: hétfőtől pályázhatnak a Semmelweis garancia védjegyre

Az adományozások átláthatóbbá tételére bevezetett Semmelweis garancia védjegy elnyerésére pályázhatnak hétfőtől a civil szervezetek - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

Zombor Gábor szerint a kezdeményezést azért indították útnak, hogy mind az adományozó garanciát kapjon arra, hogy a felajánlásokat valóban a megnevezett cél érdekében használták fel.

Novák Krisztina, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ főigazgatója hozzátatte, a pályázatokat írásban kell eljuttatni a központhoz, és egy négytagú bizottság dönt a védjegy használatáról. Az elnyert védjegyet két évig tüntetheti fel az adományokat gyűjtő civil szervezet.

A minősítési követelményekről a főigazgató elmondta, a civil szervezetnek egyebek között vállalnia kell, hogy a tárgyévben befolyt szja-felajánlások minimum 70 százalékát az alapcélra költi, valamint azt, hogy a fenntartásával, működésével kapcsolatos költségek együttes összege a felhasználás évében nem haladhatja meg a személyi jövedelemadó 1 százalékából felajánlott és felhasznált összegek 25 százalékát, de legfeljebb 25 millió forintot.

A védjegy pályázati feltételei a mai naptól folyamatosan elérhetőek a www.semmelweisgaranciavedjegy.huhonlapon.


 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink