hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

Több mint félmilliárdos korszerűsítés a Fejér megyei kórházban

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai fejlesztést a Fejér Megyei Szent György Kórház rendelőjén és diagnosztikai épületén – közölték a szerdai projektnyitó sajtótájékoztatón, Székesfehérváron. A fejlesztési forrást a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán nyerte el a kórház, a kivitelezés már megkezdődött.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója az MTI-vel közölte: olyan pályázati struktúrát építettek fel az elmúlt időszakban, amely mind infrastrukturális szempontból, mind a humánerőforrás tekintetében jelentősen javítja az intézmény helyzetét. Ebbe a sorba illeszkedik az energiahatékonyságot növelő beruházás – tette hozzá.

Bartha Lóránt, az intézmény műszaki vezetője, a projekt menedzsere tájékoztatójában elmondta, a szakrendelőt 1983-ban tervezték, s 1990 őszén adták át, az első beteget a rendelő 1991. január 5-én fogadta. A diagnosztikai szárny ennél fiatalabb: 1986-ban tervezték és 1993-tól kezdődően, két éven keresztül folyamatosan zajlott az átadása.

Közlése szerint elavult épületekről van szó, amelyek több területen újulnak meg. Mintegy 1700 ablakot kicserélnek, 4000 négyzetméternyi hőszigetelést kap a homlokzat, a 4500 négyzetméteres lapos tetőn pedig hőszigetelést és vízszigetelést végeznek. A fűtési rendszer két részletben újul meg: egyrészt 580 radiátor kap szabályzószelepet, amelynek révén a kórtermek hőmérséklete szabályozható lesz, másrészt a napos déli és az árnyékos északi oldal külön-külön temperálhatóvá válik az épületekben.

Bartha Lóránt kiemelte: 2011. március 31-én adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az ÉPKAR Zrt.-nek, amely megkezdte a kivitelezési munkákat. Rámutatott arra, komoly feladat a folyamatos munkavégzés mellett a felújítás elvégzése, de például a kivitelező vállalta, hogy a rendelőkben hétvégenként végzik el a nyílászárók cseréjét.

A projektre tavaly nyertek el több mint 416 millió forint támogatást, az önrészt a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat biztosította. A csaknem 560 millió forint összköltségű beruházást várhatóan 2011 szeptemberében adják át.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink