hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

AIDS-pánik Athénban

Aggódó férfiak valósággal megrohamozták az AIDS-szűrőállomásokat Athénban, miután a rendőrség olyan HIV-pozitív prostituáltak fényképét tette közzé az interneten, akik védekezés nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot kuncsaftjaikkal. Három, önként jelentkező férfiról már kiderítették, hogy megfertőződtek a HIV vírusával.

A görög egészségügyi hatóságok egy akció során mintegy száz nem bejegyzett örömlányt gyűjtöttek be az utcákról és illegális bordélyházakból, és HIV-tesztnek vetették alá őket, ami ijesztő eredményt hozott: tizenegyen fertőzöttek az immunhiány-megbetegedést okozó vírussal.

A "zéró pozitív" kéjnők ellen feljelentést tettek testi sértés miatt, emellett közzétették fényképüket a világhálón, felszólítva a férfiakat, hogy azonnal jelentkezzenek az egészségügyi intézményekben, ha felismerik a prostituáltakat. Már az első napokban több száz férfi jelentkezett, köztük több fiatalkorú.

A görög rendőrség becslése szerint mintegy 3 ezer illegális prostituált űzi az ipart Athén belvárosában; az örömlányok kelet-európai emberkereskedők és futtatók áldozatai, illetve drogfüggő görög nők.

(forrás: MTI/HVG)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés