hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Drága lesz a hazai ebolacsomag

Több százezer forintos többletkiadást jelent az intézményeknek a hazai „ebolacsomag” beszerzése, melyre a kormányhivatalok utasították a kórházakat, írja a Népszabadság.

A világban mindmáig több mint 1800 beteget és 1000-nél is több halálesetet regisztráltak. Magyarországon sok nyugat-afrikai diák tanul az egyetemeken, az oktatási intézmények már felkészültek a hamarosan érkező diákok egészségügyi szűrésére, mivel nem lehet kizárni, hogy egy Afrikából Magyarországra érkező emberről kiderül, hogy hordozza a betegséget .A hazai kórházak ebolacsomaggal történő ellátása is a lehetséges kockázatok mérséklését, a lakosság fokozott biztonságát szolgálják – tudta meg a lap járványügyi szakemberektől.

A kórházak sürgősségi és fertőzőosztályaira előírt „ebolacsomag” részeként speciális, vízhatlan orvosi köpenyt, egyszer használatos vízlepergető gumicsizmát, cipővédőt, szem-, arcvédő maszkot, bizonyos beavatkozásokhoz, például mesterséges légútbiztosításhoz sebészi maszkot, a helyiségek, vizsgálóeszközök megfelelő fertőtlenítésére alkalmas vegyszereket kell beszerezniük az intézményeknek.

A körlevél szerint ugyanezen eszközöknek ott kell lenniük az alapellátóknál, a sürgősségi osztályokon és a mentőknél is. Az új előírás a kórházaknak több százezer forintos extra kiadást jelent.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés