hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Jövőre is folytatódhat az egészségtábor

Az idei nyári egészségtáborban kilenc turisztikailag frekventált településen több mint 4500 ember szűrését végezték el, hangzott el a tábor utolsó állomásán tartott programzáró rendezvényen Siófokon.

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos elmondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére tavaly indult nyári egészségtábor célja, hogy a szűrőprogramokat közelebb vigye a lakossághoz. Ezekre idén több mint 4500-an jelentkeztek, akik közül tíz esetben állapítottak meg valamilyen problémát, illetve javasolták további szűrések elvégzését. Akadtak visszatérők is, például fiatalok egy csoportja, akik tavaly együtt kértek tanácsot a dohányzásról való leszokáshoz, idén pedig beszámoltak az eredményeikről. Egy ember az életét köszönte meg, mivel egy tavalyi anyajegyszűrés során sikerült időben fényt deríteni a betegségére.

Hebling Zsolt, Alsóőrs független polgármestere szerint pozitívan fogadták az emberek, hogy strandolás közben magas színvonalú szűrési programokon is részt vehettek, elkerülve a szakrendelők előtti várakozást.

A július 18-án indult nyári egészségtábor Agárd után a Balatonnál, a Veszprém megyei Alsóörsön, Csopakon, Balatonfüreden, a Zala megyei Keszthelyen, a Somogy megyei Fonyódon, Balatonbogláron, Balatonföldváron és Siófokon folytatódott. A szolgáltatások között emlőszűrés, testtömegindex-mérés, a dohányzásról leszoktatást segítő tanácsok, az egészséges táplálkozást szolgáló tippek és anyajegyszűrés segítette a lakosságot. Azi egészségtábort több mint 12 szervezet, illetve önkormányzat összefogásával és támogatásával, szponzorok segítségével és állami finanszírozással, összesen 32 millió forintból valósították meg. Amennyiben lesz rá forrás, a program jövőre is folytatódik.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés